ANGGOTA polis menyoal siasat remaja yang ditahan.
Oleh Aizat Sharif
mohd.aizat@mediaprima.com.my


Kangar: Tindakan empat remaja lelaki membaling batu ke arah sekumpulan anggota polis yang menyamar kaki pancing mengundang padah apabila mereka diberkas di jejambat Lebuh raya Kuala Perlis-Changlun di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 5 petang itu, suspek berusia 15 hingga 19 tahun itu bertindak membaling batu ke arah anggota polis Cawangan Trafik Kangar yang menyamar sebagai kaki pancing selepas menerima aduan orang ramai berhubung kegiatan itu.

Malah, dua remaja terbabit berusia 15 dan 17 tahun yang ditahan juga amat dikehendaki polis membabitkan kejadian pecah cermin kereta di Long Boh, Kangar dan Arau pada Jun lalu.

Ketua Polis Perlis Senior Asisten Komisioner Shafie Ismail berkata, pihaknya menerima enam laporan polis berhubung kejadian itu sehingga menjadi viral di media sosial menyebabkan pengguna lebuh raya bimbang dengan keselamatan diri ketika melalui kawasan terbabit.

Menurutnya, selepas menerima maklumat berhubung kejadian itu, beliau mengarahkan seorang pegawai dan sembilan anggota dari Cawangan Trafik Kangar untuk membuat risikan di kawasan itu.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 12 Disember 2015 @ 8:26 AM