JHAMKU cedera dilecur suami dan bapa mentua. - DM

New Delhi: Seorang ibu muda berusia 22 tahun cedera teruk akibat diselar besi panas oleh suami dan bapa mentua apabila disyaki mempunyai hubungan sulit semata-mata tidak dapat mengenal pasti pemanggil lelaki yang menghubunginya.

Wanita dikenali sebagai Jhamku itu mengalami lecuran di seluruh badannya akibat diserang suami, Bhagga Gameti dan bapa mentua, Lehri Lal.

Dalam kejadian itu, Jhamku menerima panggilan telefon oleh lelaki tidak dikenali menyebabkan Gameti dan Lal berulang kali mendesak menanyakan identitinya.

Disebabkan itu mereka mengesyaki Jhamku mempunyai hubungan sulit dan mula memukulnya menggunakan kayu.

Tidak puas membelasahnya, dua beranak itu kemudian menggunakan besi panas untuk melecurkan kaki, muka, dada dan kemaluan mangsa.

Ibu yang mempunyai seorang anak kecil hasil perkahwinan dengan Gameti itu menjerit kesakitan menyebabkan penduduk kampung yang mendengarnya berhimpun di luar kediaman mereka di Udaipur, Rajasthan.

Namun penyeksaannya berlarutan selama dua jam sebelum mereka meninggalkannya dalam keadaan kesakitan.

Kejadian itu berlaku Ahad lalu tetapi hanya dilaporkan kepada polis selepas berita mengenainya tersebar ke kampung lain.

Gameti akhirnya ditahan pada Rabu lalu.

Sementara itu, pegawai penyiasat Om Kumar berkata, Lal juga akan ditahan jika siasatan turut mengaitkannya dengan kejadian berkenaan. - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 4 Mac 2017 @ 5:57 AM