JOVOVICH kembali sebagai Alice.
Oleh Michelle Gun
michellegun@hmetro.com.my


Kesudahan dunia hampir kiamat akibat wabak yang menukarkan manusia menjadi zombi dalam siri filem seram popular Resident Evil belum berakhir.

Sekuel kelima Resident Evil: Retribution pada 2012 dan menamatkan kisahnya dengan Alice, lakonan Milla Jovovich disuntik dengan virus T, sekali gus memulihkan semula kuasa luar biasanya.

Selepas 14 tahun, Resident Evil akhirnya akan menamatkan kisahnya dalam Resident Evil: The Final Chapter yang bakal ditayangkan pada Januari 2017.

Penggambaran sekuel keenam itu sudah pun bermula di Afrika Selatan dan mengekalkan Paul Anderson sebagai pengarah dan penulis skrip.

Sudah tentu Jovovich kembali sebagai Alice bersama barisan pelakon Resident Evil dari sekuel lain iaitu Ali Larter (Claire Redfield), Iain Glen (Dr Alexander Isaacs) dan Shawn Robert (Albert Wesker).

Resident Evil diadaptasi daripada permainan video terkenal Capcom dan penggambaran sekuel terakhir ini turut dijalankan di Johannesburg dan Cape Town, Afrika Selatan.

Dalam Resident Evil: The Final Chapter, Alice perlu bergandingan dengan beberapa rakan lama bertarung dengan zombi serta berdepan kemunculan makhluk mutan baru yang lebih kuat.

Alice bakal berdepan cabaran lebih besar serta serangan berterusan dari Umbrella demi menyelamatkan manusia daripada pupus.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 20 Februari 2016 @ 5:01 AM