Keluarga mangsa saman Boeing

KELUARGA lelaki Indonesia yang menjadi seorang mangsa nahas pesawat Lion Air mengemukakan saman ke atas syarikat Boeing.

'Jika saya tak pulang...'

JAKARTA: Biarpun impian ke jinjang pelamin bersama tunangnya musnah selepas terkorban dalam nahas pesawat Lion Air, seorang wanita tetap ingin mengabadikan kenangan terakhir.

Henti cari mangsa nahas Lion Air

JAKARTA: Pihak berkuasa Indonesia, hari ini, berkata mereka sudah menghentikan operasi mencari mangsa nahas pesawat yang mengorbankan semua 189 penumpang dan kru, namun akan terus mencari kotak hitam kedua dan perakam suara kokpit penerbangan Lion Air itu

Empat kali rosak

JAKARTA: Data daripada satu kotak hitam milik pesawat Lion Air yang terhempas di Laut Jawa mendedahkan kapal terbang mengalami masalah dengan penunjuk kelajuan dalam empat penerbangannya sebelum ini.

Keluarga mangsa nahas Lion Air tuntut jawapan

Jakarta: Ahli keluarga mangsa nahas pesawat Lion Air yang terhempas mendesak jawapan daripada pemilik syarikat penerbangan itu dalam satu pertemuan yang penuh emosi, kelmarin.

Pesawat Lion Air ada masalah penunjuk laju-udara

PESAWAT Lion Air yang terhempas minggu lalu mempunyai masalah penunjuk laju-udara pada hari itu dan tiga penerbangan sebelumnya, kata jagawan pengangkutan Indonesia.

Tiada lagi isyarat 'ping'

JAKARTA: Pasukan penyelam yang mencari serpihan pesawat Lion Air tidak lagi dapat mengesan isyarat daripada perakam suara kokpit kapal terbang berkenaan.

69 jam data perakam penerbangan

JAKARTA: Penyiasat memperoleh 69 jam data daripada perakam penerbangan pesawat Lion Air yang terhempas di Laut Jawa pada 29 Oktober lalu dalam kejadian yang membunuh 189 orang.

Lanjut tempoh cari mangsa, kotak hitam

Jakarta: Pihak berkuasa Indonesia membuat keputusan melanjutkan tempoh mencari mangsa dan kotak hitam kedua dari lokasi nahas pesawat Lion Air yang terhempas minggu lalu.

Kotak hitam kedua dapat dijejaki

Jakarta: Pasukan pencari dilaporkan sudah mengesan isyarat lemah daripada kotak hitam kedua pesawat Boeing 737 MAX 8 milik Lion Air.