Jumaat,19 Disember 2014

PBSNT wujud sebuah pasukan lagi

Kuala Terengganu: Kerajaan negeri Terengganu bersetuju menubuhkan sebuah lagi pasukan profesional untuk menghadapi kejohanan bola sepak Piala FAM tahun hadapan.

Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan negeri Rozi Mamat (gambar) berkata, kerajaan negeri bertekad untuk menjadikan sukan ini (bola sepak) satu kerjaya kepada anak-anak Terengganu. Bercakap kepada pemberita selepas mesyuarat penubuhan pasukan FAM semalam, Rozi berkata ini pasukan bola sepak profesional yang ketiga dibentuk oleh kerajaan negeri selepas Terengganu FA dan pasukan berstatus kelab T-Team. Turut hadir ialah Pengarah Majlis Sukan Negeri Terengganu (MSNT) Zainal Abidin Hussin, Setiausaha Persatuan Bolasepak Negeri Terengganu (PBSNT) Arpin Draman dan Setiausaha Persatuan Bolasepak Daerah Hulu Terengganu Abdullah Salleh.


Rozi berkata satu sesi pemilihan pemain akan diadakan di padang Kompleks Sukan Gong Badak bermula esok hingga 8 Januari ini. Beliau berkata mana-mana pemain yang berminat untuk menganggotai pasukan itu boleh menjalani sesi pemilihan pada tarikh-tarikh itu mulai jam 4 petang.

Rozi berkata pasukan berkenaan akan diuruskan oleh PBSNT dan sudahpun didaftar untuk menyertai kejohanan Piala FAM Mac depan. Katanya, 25 pemain berpotensi akan diambil menyertai pasukan berkenaan. - BERNAMA

Artikel ini disiarkan pada : 2014/01/01