SYED Saddiq Syed Abdul Rahman. FOTO arkib NSTP
Luqman Arif Abdul Karim

TINDAKAN segelintir pemandu teksi, ‘angkat kaki’ meninggalkan sesi dialog selepas enggan menerima penjelasan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berhubung isu perkhidmatan e-hailing disifatkan sebagai tiada budi bahasa.

Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Abdul Rahman, ketika menyelar sikap dicerminkan golongan yang sebelum ini diberi jolokan ‘duta kecil negara’ itu berkata, tidak mungkin sesuatu penjelasan atau maklum balas berupaya memuaskan hati semua pihak.

“Kepada pemandu teksi yang biadap dalam sesi dialog tadi, mana budi bahasa anda? Ayahanda @chedetofficial (Dr Mahathir), don’t be sad and please don’t give (up) on us (jangan bersedih dan berputus asa terhadap kami),” katanya menerusi akaun Instagram rasminya, hari ini.

Dr Mahathir ketika menghadiri Sesi Dialog Bersama Pemandu Teksi Langkawi, hari ini dilaporkan berkata sedia meletak jawatannya selepas kesal dengan tindakan segelintir pemandu teksi bersikap biadap dan keluar meninggalkan majlis berikutan enggan menerima penjelasan beliau berkaitan isu perkhidmatan e-hailing.

Mengulas lanjut, Syed Saddiq yang juga Ketua Angkatan Bersatu Anak Muda (ARMADA) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) berkata, kejayaan akhirnya akan ditempa dengan berbekalkan niat dan usaha.

“Selagi niat dan usaha di tempat yang betul, insya-Allah kita akan berjaya bersama,” katanya dipercayai cuba ‘memujuk’ Dr Mahathir yang juga Pengerusi BERSATU selepas kelihatan hampa dengan sikap ditunjukkan segelintir pemandu teksi berkenaan.

Berita berkaitan:

Tun M kesal tindakan biadap pemandu teksi

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 21 Oktober 2018 @ 3:09 PM