DUA lelaki dibawa ke mahkamah untuk perintah reman, semalam.
Ahmad Ismail
am@hmetro.com.my


Segamat: Dua lelaki berjiran terpaksa meringkuk di dalam lokap kerana bergaduh akibat ampaian kain dalam kejadian di sebuah taman perumahan di Bekok, di sini, kelmarin.

Kedua-dua lelaki berusia 52 dan 33 tahun ditahan reman selama empat hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 337 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan kecederaan.

Ketua Polis Daerah Segamat Superintendan Raub Selamat berkata, dalam kejadian jam 6 petang itu, lelaki berusia 52 tahun terbabit dikatakan membina ampaian kain di lorong taman perumahan didiaminya.

Katanya, seorang jiran wanita berusia 70-an kemudian menegur perbuatan itu yang didakwa membuat bising selain mempersoalkan tindakannya membina ampaian kerana termasuk di dalam kawasan kediamannya.

“Pada mulanya berlaku perang mulut antara warga emas itu dengan lelaki berkenaan sebelum seorang lelaki berusia 33 tahun yang juga jiran mereka muncul selepas mendengar bunyi bising.

“Namun, berlaku pergelutan antara kedua-dua lelaki berkenaan menyebabkan masing-masing mengalami kecederaan di muka dan leher,” katanya.

Katanya, selepas berjaya dileraikan, kedua-dua lelaki itu membuat laporan polis dan mereka didapati tidak menunjukkan keinginan untuk berdamai.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 5 Jun 2017 @ 10:12 AM