Pelik Adib hanya cedera bahagian rusuk

ADA beberapa faktor boleh menyebabkan kecederaan pada bahagian dada anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim, 24, dipercayai akibat objek tumpul ketika rusuhan berhampiran Kuil Sri Maha Mariamman di USJ 25, Subang Jaya, pada 27 November tahun lalu.

Paru-paru Adib parah disebabkan objek tumpul

ANGGOTA bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim, 24, parah pada paru-parunya dipercayai disebabkan objek tumpul apabila dia menerima rawatan di Ramsay Sime Darby Subang Jaya Medical Center, tahun lalu.

Gelabah, takut lepas teksi dilanggar FRT

SEORANG saksi memaklumkan kepada Mahkamah Koroner Shah Alam, hari ini, dia tidak melihat orang ramai menyerang jentera Fire Rescue Tender (FRT) dan van Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS) dalam insiden kekecohan di Kuil Sri Maha Mariamman, USJ 25, Seafield, Subang Jaya, pada 27 November 2018.

Saksi terkilan tak sempat ziarah Adib

SAKSI kesembilan inkues kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim mengakui dia terkilan kerana tidak dapat menziarahi mangsa buat kali terakhir meskipun sudah berada di Kampung Tebengau, Kuala Kedah.

'Mereka sibuk ambil gambar dan video sahaja'

SAKSI kesembilan inkues kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim berkata, dia melihat sekumpulan orang awam hanya memandang keadaan anggota bomba itu tanpa berbuat apa-apa pada insiden rusuhan berhampiran Kuil Sri Maha Mariamman di USJ 25, Subang Jaya, 27 November tahun lalu.

Ada kesan tapak kasut pada Adib

SEORANG saksi memberitahu Mahkamah Koroner Shah Alam, dia melihat kesan tapak kasut pada tubuh anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim yang cedera pada insiden rusuhan berhampiran Kuil Sri Maha Mariamman, di USJ 25, Subang Jaya, 27 November tahun lalu.

Nampak Adib terduduk tak bergerak

SAKSI kelapan inkues kematian Muhammad Adib Mohd Kassim memberitahu Mahkamah Koroner di Shah Alam, dia melihat anggota bomba terbabit terduduk dalam keadaan bersandar dan tidak lagi bergerak pada insiden rusuhan berhampiran Kuil Sri Maha Mariamman, di USJ 25, Subang Jaya, 27 November tahun lalu.

Dengar Adib kena pukul

SEORANG saksi memberitahu Mahkamah Koroner di Shah Alam, ada anggota bomba dipukul pada insiden rusuhan berhampiran Kuil Sri Maha Mariamman, di USJ 25, Subang Jaya, 27 November tahun lalu.

'Jangan padam, pukul bomba!'

SEORANG anggota bomba memberitahu Mahkamah Koroner Shah Alam bahawa dia mendengar orang awam menjerit dan meluru ke arahnya sambil berkata, 'jangan padam, pukul bomba,' pada insiden rusuhan berhampiran Kuil Sri Maha Mariamman, di USJ 25, Subang Jaya, pada 27 November tahun lalu.

'Rasa van digoncang kuat ketika senget'

SEORANG anggota bomba memberitahu Mahkamah Koroner Shah Alam bahawa dia tidak nampak kelibat Muhammad Adib Mohd Kassim turun dari van Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (ERMS) ketika rusuhan berlaku berhampiran Kuil Sri Maha Mariamman, USJ 25, 27 November tahun lalu.