KUCING yang maut akibat dimasukkan ke dalam mesin basuh. Gambar kanan, petikan rakaman video dimuat naik wanita Sepanyol yang dikecam netizen. FOTO CEN
Agensi

Madrid: Seorang wanita berdepan hukuman penjara selepas merakamkan perbuatannya membunuh kejam kucing jantan yang mahu mengawan dengan haiwan peliharaannya dengan ‘membasuhnya’ dalam mesin basuh dua kali sebelum memuat naik video itu ke media sosial.

Rakaman diambil wanita tidak diketahui identitinya di Jaen, Andalusia, Sepanyol, itu dikongsikan ke Instagram.

Apabila kucing berkenaan tidak mati ketika pusingan pertama dia mengulangi proses membasuh kali kedua tanpa menghiraukan haiwan berkenaan mengiau ketakutan.

Wanita itu didengar berkata: “Kenapa? Ngiau? Duduklah dalam tu! Inilah padahnya jantan yang mahu mengawan dengan kucing kesayangan saya.”

The Mirror melaporkan dia turut menyertakan emoji ketawa seolah-olah perbuatannya menggelikan hati dengan rakaman diberi tajuk ‘Gatolavadora’ (mesin basuh kucing).

Selepas selesai dia menunjukkan kucing itu pada jarak dekat dan berkata: “Kucing pembawa sial sudah mati.”

Perbuatannya dikecam hebat pengguna media sosial tetapi wanita berkenaan langsung tidak rasa bersalah malah mengancam membunuh anjing pula selepas ini.

Daily Mail memetik organisasi pegawai kebajikan haiwan berkata, wanita itu kini dilaporkan menghilangkan diri kerana diburu pihak berkuasa.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 16 Mac 2018 @ 10:37 AM