Jumaat, 10 Mei 2019.

KUALA LUMPUR: “Suasana berpuasa di Christchurch masih meriah seperti sebelum ini walaupun tidak dinafikan peristiwa tragis yang mengorbankan puluhan nyawa berlaku Mac lalu terus diingati rakyat New Zealand,” kata Tahfiz Taffazani Ahmad Zamri, 27.

Jumaat, 5 April 2019.

ENAM wakil Jawatankuasa World Hijab Day Malaysia 2019 mengunjungi Pesuruhjaya Tinggi New Zealand, Hunter Nottage di pejabatnya di Kuala Lumpur, hari ini.

Khamis, 4 April 2019.

VIENNA: Suspek pengganas yang menyerang masjid di New Zealand dikesan menyalurkan beberapa sumbangan kepada kumpulan pelampau kanan anti-pendatang di Eropah, lapor akhbar harian Austria, Der Standard hari ini.

Isnin, 1 April 2019.

“TERIMA kasih kepada semua yang mendoakan kesejahteraan adik saya,” demikian ucapan Rosdi Ahmad, 42, abang kepada Rahimi Ahmad, 39, mangsa serangan pengganas di Christchurch, New Zealand, pada 16 Mac lalu.

Jumaat, 29 March 2019.

CHRISTCHURCH: Ribuan rakyat New Zealand daripada pelbagai agama membanjiri bandar South Island, hari ini bagi mengikuti upacara memperingati 50 mangsa yang terkorban dalam serangan ganas di dua masjid di Christchurch.

Rabu, 27 March 2019.

GEORGETOWN: Mangsa tembakan di Christchurch, New Zealand, Rahimi Ahmad sudah tidak bergantung kepada bantuan alat pernafasan.

Isnin, 25 March 2019.

WELLINGTON: Perdana Menteri New Zealand, Jacinda Ardern mahu Suruhanjaya Diraja ditubuhkan untuk menyiasat insiden keganasan tembakan rambang di dua masjid di Christchurch, New Zealand.

Isnin, 25 March 2019.

WELLINGTON: Dua jenazah mangsa warga India berjaya dihantar pulang ke untuk dikebumikan negara itu selepas terbabit dalam serangan ganas yang mengorbankan 50 nyawa di dua masjid di Christchurch, New Zealand.

Ahad, 24 March 2019.

CHRISTCHURCH: Dana yang ditubuhkan untuk membantu keluarga 50 mangsa keganasan di dua masjid di New Zealand kini sudah memperoleh sumbangan lebih NZ$10.8 juta (RM30 juta).

Ahad, 24 March 2019.

CHRISTCHURCH: New Zealand bakal mengadakan upacara peringatan negara bagi mangsa keganasan di dua masjid di sini pada 29 Mac ini, kata kerajaan, hari ini.