Isnin, 12 November 2018.

Kuala Lumpur: Belanjawan pertama yang diumumkan kerajaan semasa di bawah Pakatan Harapan (PH) baru-baru ini menerima reaksi bercampur-campur daripada orang awam terutama kumpulan pendapatan M40 dan T20 peringkat bawah yang tinggal di bandar besar seperti Kuala Lumpur dan Pulau Pinang.

Jumaat, 9 November 2018.

Kuala Lumpur: Kajian lebih mendalam diperlukan untuk memastikan pelaksanaan platform crowdfunding (pendanaan awam) hartanah yang diumumkan dalam Belanjawan 2019 mencapai matlamatnya.

Rabu, 7 November 2018.

KERAJAAN Kelantan menyifatkan peruntukan RM50 juta kepada sekolah tahfiz yang diumumkan menerusi Belanjawan 2019, masih tidak mencukupi.

Rabu, 7 November 2018.

Kuala Lumpur: Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) menyifatkan inisiatif berkaitan e-sukan yang diumumkan kerajaan pada Belanjawan 2019 lalu akan memberikan pengiktirafan dan pemerkasaan kepada belia untuk meneruskan minat mereka dalam permainan dan e-sukan.

Rabu, 7 November 2018.

KUALA LUMPUR: Persatuan Industri Komputer dan Multimedia Malaysia (PIKOM) optimis langkah dilaksanakan kerajaan melalui Belanjawan 2019 dapat membantu mempertingkatkan ekonomi digital.

Isnin, 5 November 2018.

Kuala Lumpur: Usahawan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) perlu mengambil peluang daripada pelaksanaan Revolusi Industri 4.0 (RI4.0) di mana mereka boleh memulakan perniagaan di mana saja tanpa perlu memiliki premis.

Ahad, 4 November 2018.

Kuala Lumpur: Pemimpin mahasiswa ralat dengan keputusan kerajaan menghapuskan keistimewaan pengecualian bayaran balik pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) bagi graduan yang meraih Ijazah Sarjana Muda Kelas Pertama.

Sabtu, 3 November 2018.

PENGGUNA laluan motosikal dua jambatan di Pulau Pinang menarik nafas lega dengan pengumuman kerajaan memansuhkan bayaran tol bagi motosikal mulai 1 Januari tahun depan.

Sabtu, 3 November 2018.

PEMILIK kereta mewah dengan kapasiti enjin di bawah 1,500cc diingatkan supaya jangan berharap untuk menikmati subsidi minyak bersasar seperti yang diumumkan pada perbentangan Belanjawan 2019, semalam.

Sabtu, 3 November 2018.

PERDANA Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menolak dakwaan pembangkang bahawa Belanjawan 2019 yang dibentangkan meniru perkara yang dilaksanakan kerajaan terdahulu.