Isnin,03 Ogos 2015

Polis teliti rakaman CCTV

Kuala Lumpur: Polis masih meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di sekitar kawasan kejadian seorang warga emas berusia 64 tahun yang nyaris maut akibat ditikam selepas disamun dua lelaki bermotosikal di Jalan Maharajalela, di sini, petang kelmarin.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad berkata, pihaknya giat mengesan dan mengenal pasti kedua-dua suspek terbabit.


“Polis sudah meneliti beberapa rakaman dari CCTV berhampiran lokasi kejadian, namun setakat ini belum ada petunjuk positif yang boleh membantu siasatan.

“Bagaimanapun, polis yakin dapat mengesan kedua-dua suspek dalam masa terdekat berdasarkan maklumat yang diperoleh termasuk keterangan daripada mangsa,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.


Harian Metro semalam, melaporkan seorang warga emas berusia 64 tahun nyaris maut ditikam dua lelaki bermotosikal yang menyamun mangsa dalam kejadian di belakang tokong Cina, Jalan Maharajalela, di sini.


Dalam kejadian jam 2 petang itu, mangsa, Wong Kock Hin dihampiri dua lelaki menunggang sebuah motosikal yang cuba menyamun mangsa sebelum menikam perut mangsa menggunakan pisau pemotong sayur.

Mangsa menerima 20 jahitan selain pisau berjaya dikeluarkan dan cedera di bahagian organ dalaman.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/02/27
`