FAUZAN (kanan) yakin NS mampu bentuk persefahaman baik.
Mohd Amin Jalil
sukanteam@nstp.com.my


BIARPUN sekadar menang sekali dalam tiga aksi persahabatan di Kemboja, penolong kapten Negeri Sembilan, Fauzan Dzulkifli yakin keputusan itu tetap satu pencapaian positif dan memberangsangkan.

Malah katanya, banyak perubahan dalam pasukan itu terutama dari aspek peningkatan prestasi dan persefahaman antara pemain menjadi faktor penting dalam usaha mereka membentuk skuad mantap menjelang saingan Liga Malaysia (Liga-M) musim ini.

“Sebenarnya, keputusan di Kemboja itu tidak berapa penting kerana apa yang lebih utama kami dapat membina persefahaman dan keyakinan dalam pasukan.

“Tambahan pula, ramai pemain baharu dalam pasukan kali ini dan kami perlu segera membentuk persefahaman jitu antara satu sama lain, bagi memastikan jentera pasukan tidak pincang.

“Secara peribadi, pencapaian kami dalam fasa pertama persiapan pramusim di Kemboja itu dilihat positif kerana ia sebahagian daripada proses untuk membina kekuatan lebih baik sebelum cabaran Liga Super bermula,” katanya di sini, hari ini.

Sepanjang seminggu berada di Kemboja sejak 4 Januari lalu, skuad Hobin Jang Hobin yang menamatkan aksi persahabatan mereka semalam, seri 1-1 dengan Army FC, menewaskan PPC FC 3-0 sebelum tewas kepada SVAY Reing FC 1-2.

“Selepas lebih sebulan bersama Negeri Sembilan, banyak perubahan positif berlaku terutama dari aspek permainan saya dan sesi latihan serta aksi persahabatan di Kemboja tempoh hari, nyata membantu meningkatkan lagi keyakinan saya untuk menggalas tugas berat dalam Liga-M nanti.

“Kami akan terus fokus dan memastikan setiap tunjuk ajar serta ilmu yang diperturunkan oleh ketua jurulatih Jorg Steinnebrunner dan Asri Ninggal dapat diterjemahkan dengan baik,” jelasnya.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 12 January 2018 @ 12:15 PM