Doakan terbaik untuk ayahanda

“MOHON doakan yang terbaik untuk ayahanda (Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah) dan kalau boleh harap ayahanda boleh bersama pada istiadat pemasyhuran (Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah sebagai Sultan Pahang VI pada Selasa depan),” titah Tengku Muda Pahang, Tengku Abdul Rahman Sultan Ahmad Shah.

Hasil mesyuarat diumumkan Sabtu [METROTV]

HASIL mesyuarat Jumaah Pangkuan Diraja Negeri akan diumumkan pada sidang media di Istana Abu Bakar, Pekan, Pahang, esok.

Doakan yang terbaik - Tengku Abdullah

“DOAKAN yang terbaik ya.” Demikian titah ringkas Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah, sebelum memasuki kamar bagi mempengerusikan mesyuarat khas, di sebuah hotel di Kuala Lumpur, hari ini.

Spekulasi cetus bualan rakyat Pahang

Pekan: Desas-desus mengenai pelantikan Pemangku Raja Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah sebagai Sultan Pahang tidak lepas daripada menjadi bualan penduduk di daerah ini.

Lama atau baharu naik takhta bukan syarat

SUDAH lama atau baharu menaiki takhta sebagai Sultan bukan syarat untuk dilantik sebagai Yang di-Pertuan Agong.

Hina Agong: Kerajaan lemah, tak cekap

TIADA keperluan untuk kerajaan menggubal undang-undang baharu bagi melindungi institusi diraja daripada dicerca kerana akta sedia ada sudah mencukupi.

PM menghadap Sultan Johor, petang ini

“YA saya nak jumpa dengan baginda (Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, itu sahaja,” kata Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Dr M menghadap Sultan Johor tiada kaitan pemilihan Agong

PERTEMUAN antara Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar dan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dijadualkan berlangsung esok, susulan jemputan dari Istana Johor.

Hina Agong: Doktor klinik letak jawatan

DOKTOR di sebuah klinik swasta di Kajang meletak jawatan serta-merta susulan tular komennya di media sosial yang didakwa menghina Sultan Muhammad V.

Pemilihan Agong tidak semestinya mengikut kekananan

PEMILIHAN Yang di-Pertuan Agong baharu tidak semestinya mengikut tradisi berdasarkan kekananan seperti pusingan pertama, sebaliknya terserah kepada keputusan Mesyuarat Majlis Raja-Raja (MRR) berdasarkan undi rahsia.